Gray Palace Residence / Axial Studio

0

Gray Palace Residence / Axial Studio

© MWP (Mario Wibowo)© MWP (Mario Wibowo)© MWP (Mario Wibowo)© MWP (Mario Wibowo)+ 21


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    800 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2022


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project

    Manufacturers: Dharmawan, Frans Setiabudi


  • Main architect:

    Ferdy Tan


© MWP (Mario Wibowo)
© MWP (Mario Wibowo)

Text description provided by the architects. Gray Palace is located in the suburbs of Yogyakarta, Indonesia. It is surrounded by rice fields, which makes the view the main focus of this house. The house consists of two floors, which are zoned into public and private areas. The three main spaces, the pantry, the dining room and the living room are located on the 2nd floor, while the private space is on the first. The purpose of the public space on the 2nd floor was to create an outdoor terrace so that people could experience the surrounding views from a higher perspective. Although the public space is located on the 2nd floor, the main entrance was designed with a foyer that serves as a transition between public and private access.

© MWP (Mario Wibowo)
© MWP (Mario Wibowo)
Plan - First floor
Plan – First floor
© MWP (Mario Wibowo)
© MWP (Mario Wibowo)
Plan - Second floor
Plan – Second floor
© MWP (Mario Wibowo)
© MWP (Mario Wibowo)

The design of this home focused on elements that create a tropical-earth tone, such as wood, stone, and concrete. The facade was designed with solid elements to give privacy and security to the house, due to its location. Entering the private area, there is a courtyard designed for a large lawn filled with many tropical plants and a swimming pool which acts as the attraction of this house. The swimming pool is designed to be connected to a public space with external stairs.

© MWP (Mario Wibowo)
© MWP (Mario Wibowo)

The second lane, designed to be a public space, is accessed by long stairs that lead to the main entrance. When we enter the house there is a hall that connects the pantry, the work room and the access to the service. The living-dining room is designed to have an open plan with transparent elements so that people can enjoy the surrounding view.

© MWP (Mario Wibowo)
© MWP (Mario Wibowo)

Share.

Comments are closed.